Pages

18 Eylül 2010 Cumartesi

Muğla Ula Akyaka Beldesi

Türkiye’nin en Güney Batı ucundaki Muğla ili Ula ilçesi  sınırları içinde yer alan Akyaka, Gökova körfezinin doğu ucundadır. Marmaris ile Muğla’yı birleştiren yolun yaklaşık olarak orta noktasında bulunan Akyaka Beldesinin kışın 4000 dolaylarında olan nüfusu, yaz aylarında 10 bine ulaşmaktadır.
Gökova körfezinin bittiği yerde, 1000 m.lik Sakar tepe dağı ile kuzeyden, Gökova ovası ile güneyden kuşatılan Akyaka, bu konumu ile belki de Türkiye’nin en güzel yarleşim alanlarında biridir. “Gökova” ovasının sazlıklarına gelen yüzlerce değişik kuş çeşidi ile Akyaka ziyaretçilerine unutulmaz manzaralar sunar.Bu değerli kuşların korunması Akyaka belediyesi tarafından özenle sağlanmaktadır.

Tarihi :
Antik çağlardan beri üzerinde yerleşim olduğu düşünülen Akyaka yakın yıllara kadar gözlerden uzak küçük bir balıkçı köyü ve Türkiye'nin bakir
cennet köşelerinden biri olarak biliniyor. Akyaka’nın geniş kitleler tarafından tanınması 1970’lere dayanır. İlk olarak o yıllarda küçük çaplıda olsa turizm faaliyetleri başlamıştır.
Çevre il ve ilçelerden ve büyük şehirlerden gelen ziyaretçiler Ak
yaka’nın bakir doğası yazın bile hiç kesilmeyen meltemi için Akyaka’da yazlık evler turistik tesisler inşa etmeye başlamışlar dır.1980'lerdeki turizm patlaması
  ile birlikte Akyaka bugünkü "turistik belde" görünümüne ulaşmıştır

Akyaka'da en çok dikkat çeken noktalardan biride beldenin özgün mimarisidir.Kendine has mimarisi ve nakışlı evlerinde en büyük pay şair aynı zamanda mimar Nail Çahırhan 'a aittir.

Coğrafi Konum ve Özellikleri :

Akyaka'nın en sevilen sahilllerinden biri ise Çınar plajıdır. Ören yolu üzerinde bulunan Çınar plajının Akyaka ile arası yaklaşık olarak 3 km.dir. Çınar plajı yolu takip edildiğinde Akbük Koyu’na oradan da Ören (Gereme Keramos)’a ulaşılır.

Akyaka'da alternatif bir ziyaret güzergah ise Kadın Azmağı adı ile anılan ve doğal güzellikleri ile meşhur su kaynağıdır. Beldede su sporları sörf kano rahatlıkla yapılabilir dağ bisikleti ile çevre gezilebilir. Kısa mesafede Azmak Irmağı'na uzun mesafede ise Sedir Adası'na deniz yolu ile düzenli gidiş geliş yapılmaktadır. Kadın Azmağı'nın en sevimli ama gizli konuğu su samuru (lutra lutra) ünlüdür.



Akyaka’nın kuzeyindeki Sakartepe'de ise yamaç paraşütçülüğü için oldukça müsait bir zemine sahiptir.Ve yamaç paraşütçülerinin gözde mekanlarından biridir. Akyaka'da tarım ile uğraşan çok az kişi kalmış olmasına rağmen toprakları sulak ve verimlidir. Önceleri geçimleri çiftçilik ve hayvancılık olan yerli halk son 10 yılda hızlı bir şekilde gelişen turizm sektörü ile tarım ve hayvancılıktan uzaklaşıp turuzimci kimliğe bürünmüşlerdir.
Akyaka beldesi ege kıyılarının bir çok turistlik mekanları gibi mimari bakımdan son derece özelliklidir ve beldede tek tip mimari zorunluluğa vardır.Bölgeye Bitişik yapılaşma olmayan Ula'nın eski evleri örnek alınarak günümüzün modern mimarisi ile birleştirilerek Akyaka'ya has bir sentez oluşturulmuştur. Doğal güzelliğe zıtlık yaratmayan içinde ve dışında ahşap işlemeleri bol yöreye özgü Muğla bacalarıyla iki katlı çiçekli bahçeleriyle ula tavanlarıyla evler inşa edilmiştir. 1983 senesinde Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü mimarlık eğitimi olmamasına karşın kendi yaptığı ve geleneksel mimariyi taşıyan eviyle Nail Çakırhan kazanmıştır.

Tarım arazisi, zeytinlik alanları harici Akyaka'nın çevresi gür ve sık çam ormanları ile çevrilidir. Deniz ve orman iç içe girmiş doğal bir güzellik oluşturuyor. Hatta o kadar ki çam ağaçlarının denizin üzerine uzanan dallarından kendini denize bırakanları ile bile karşılaşmanız mümkün.


Genelde orta yaş ve üstü kesimin ziyaret ettiği beldenin kendi çapında bir hareketliliği vardır. Daha fazla hareketlilik ve eğlence isteyenler 30 km uzaklıkta olan Marmaris'i değerlendirebilirler. Akyaka'da birçok ihtiyacınızı bulabilir karşılayabilirsiniz. Günlük,taze ve köy üretimi sebze pazarı, balık restoranları, aperatif atıştırabileceğiniz ekonomik lokantalar, zengin çeşitleriyle marketler, PTT, oteller, pansiyonlar, beldede yaygın olan apartlar, orman kampı, terzisi, camcısı, kasabı, hırdavatçısı ile hizmetinizde. Ancak belde de tek eksik bankanın olmaması. Konaklamada büyük oteller haricinde pek yaygın olmasa da alışverişlerinizde ve restoranlarda kredi kartı kullanabilirsiniz. Para ihtiyacınız için her yarım saatte hareket eden dolmuşlarla Muğla'ya gidip gelebilirsiniz. Akyaka'nın havası fazla nemli olmadığından sıkılıp bunalmazsınız.

Beldenin özelliklerinden olan ve halk dilinde Deli Mehmet dedikleri 10-15 günde akşamları tozu toprağı birbirine katıp serinleten çok şiddetli rüzgarı vardır. 9 aya yakın bir dönem güneşli ve sıcak geçer, hatta güneşli kış günleri soba yakmaya ihtiyacınız dahi olmaz. Akyaka'da alternatif olarak gidip görebileceğiniz deniziyle, sahiliyle, ormanıyla ve güzel bir Kadın Azmağı (su kaynağı) ile birçok doğal güzellik var. Ayrıca kuşlarla ilgileniyorsanız zengin bir nüfus ve çeşitliliğe sahip kuşları özellikle sabahın erken saatlerinde doyasıya gözlemleyebilirsiniz. Hepsinin birbirilerinden güzellikleri ve insana yaşattığı duygular farklı.Tabii ki önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Genelde aileler geniş apartları, çiftler ise pansiyonları tercih etmekteler. Pansiyon ve oteller kahvaltı dahil fiyatları olmakla birlikte apartlarda mutfak sistemi kurulmuş olup kendi yemeğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bunun yanında beldede yüzme havuzlu lüks villalarda bulabilmeniz mümkündür.


.





17 Eylül 2010 Cuma

İstanbul’a Yakın Tatil Bölgeleri

Keşan Erikli Yayla Köyü :
Yayla sahili; Saroz Körfezinin küçük, şirin, bakir turizm yerleşimlerinden. Alışılagelmiş tatil anlayışının biraz dışında çok özel bir köy. Siz de eğer teknoloji ve kalabalıktan sıkıldıysanız bu
köyü tercih edebilirsiniz.
Otellerin, gece clublerinin henüz keşfetmediği köyde günlük kiralayabileceğiniz yazlıklar mevcut. İstanbul’dan her saat bulabileceğiniz otobüslerle ulaşımınızı gerçekleştirebileceğiniz gibi kendi özel aracınızla 2,5 saatlik kısa bir yolculuktan sonra köye ulaşmanız mümkün.Tabi otobüsle yaklaşık 4 saati buluyor bu yolculuk.Ancak Yayla köyüne vardığınızda beklemeye değdiğini göreceksiniz.

Köyün diğer özelliği ise gitmeden önce rezervasyon yaptırmak zorunda olmayışınız. Çünkü en yoğun dönemde bile çok sayıda yazlık olduğundan kendi zevkinize uygun yazlığı bulmanız mümkün. Yazlığı bölgenin tek emlakçisinden kiralayabileceğiniz gibi bölgede biraz gezindikten sonra sık sık camlarına asılı “kiralık“ yazılarına da rastlamanız mümkün. Emlakçıdan kiralamanızı tavsiye ederim. Çünkü elinde çok sayıda yazlık olduğu için ihtiyacınıza uygun olanı bulma şansınız çok daha yüksek. Fethiye Ölüdeniz ‘de eski otel işletmecisi aynı zamanda İstanbul Şaşkın bakkal’da eczacı olan emlakçı arkadaşımız enteresan kişiliği ve kibarlığı ile bölge insanın karakteri hakkında da fikir sahibi olmanızı sağlıyor.
İstanbul’da yaşayanlar için hafta sonu şehrin gürültüsünden, yorgunluğundan kaçıp sığınabileceğiniz bir liman niteliğinde diyebileceğimiz Yayla köyünün özellikleri bu kadarla bitmiyor tabi. Kiralayacağınız yazlık deniz manzaralıdan öte direk denize sıfır bile olabilir. Şöyle ki yazlıktan çıkıp adımınızı kumsala atıyorsunuz dersek pekte abartmış olmayız. Sabahları kendinizi temiz, birazda soğuk masmavi denizinin kollarına bırakın derim. Güne muhteşem hissederek başlıyorsunuz.
İstanbul’a yakın hafta sonları kolaylıkla gidebileceğiniz Erikli Yayla Köyü sakinleri ise bölgenin özelliklerini taşıyor. Günübirlik gittiğiniz tatilde bölge insanının güler yüzlü hoş sohbet karşılamaları ile yıllardır bölgenin yazlıkçı sakinlerindenmişsiniz hissine kapılabilirsiniz. Tabi bu şirin köyde her daim aradığınızı bulamayabilirsiniz. Dolayısıyla yiyecek içecek alışverişlerinizi erken saatlerde yapmanız çok daha sağlıklı olur.İlerleyen saatler de aradığınızı bulmak biraz daha sıkıntılı.Diğer taraftan valizinize akşam için özel giysiler,sabah için ayrı giysilerle doldurmanıza çok da gerek yok.Bunun yerine biraz titiz biriyseniz çarşaf,havlu..vb materyalleri almanız çok daha gerekli olacaktır.
Çok iyi eğlendiğiniz arkadaş grubunuzla ya da partnerinizle gidebileceğiniz Yayla köyün den ceplerinizde çok özel anılar ve dinlenmiş bir vücutla dönebilirsiniz.

Tuncel Emlak Yayla  numarası :0 284 797 90 07 – 0 537 749 79 79 Buradan kiralayacağınız yazlık fiyatları ise ; 60 ila 80 TL arasında değişiyor.6-7 kişiye kadar rahatlıkla kalabileceğiniz yazlık evlerde çok ucuza tatil yapabilirsiniz.

16 Eylül 2010 Perşembe

Linkler

Link Market - Free Link Exchange, Link Building and Link Trade Directory
Have you ever tried to exchange links, link building, or trade links? Was it hard? Use link market instead; - it is easy to use, free and very smart. It will save you hours of work.
Kapakka
Restaurang och hotell utrustning till rabatterade priser. Mer än 28,000 produits i lager för omedelbar leverans. 2 years garanty.
Compote.tv – The Best Choice For Quick Easy Money .
Site Ekle
Siteler
fenerkent.COM
Otel Şikayet
Turizm

site ekle tatil emlak matbaa otobüs bileti kiremit sitesi
kiralık vinç kiralama halı yıkama
Toplist Sitesi
Ev taşıma
Toplist Sitesi
Creativetuts
AddUrlYahoo

Hotel in Budapest: HOTEL VICTORIA **** Budapest – Hungary

Hotel Victoria is the cheapest 4 star Hotel located in the heart of historical downtown of Budapest, directly on the riverside of the Danube.

14 Eylül 2010 Salı

Dünya Genelinde Ünlülerin Tatil Tercihleri


Yedikleri, içtikleri, yaptıkları herkes tarafından merak edilen ünlülerin tatilleri de yine herkes tarafından merak ediliyor. Sevdiğimiz dünya starları  tatillerini nerede mi geçiriyor?
Pek çok ünlünün nerelerde tatil yaptığını merak ediyor tatil seçenekleriniz için değerlendirmek mi istiyorsunuz?Öyleyse aşağıda yazdıklarımız sizlere fikir verirken yeni yerleri keşfetmenize de imkan sağlayacak nitelikte.
İspanya- Mallorca Adası: İspanya’nın en büyük adası olan Mallorca, Catherine Zeta-Jones ve  Michael Douglas’ın tercihlerinin başında. Denizden sonra, güneşlenme keyfiniz bitince çam ağaçları altında sakin bir yürüyüşle gününüzü renklendirebilirsiniz. Plajları olağanüstü… Dalış ve su sporları için ideal Maldivler de ünlülerin sevdiği tatil mekânlarından. Burayı Beyonce, Jay-Z , Kate Moss, Eva Longoria, Jude Law and Penelope Cruz gibi bir çok ünlünün tercihleri arasında.
Turtle Adası: Julia Roberts`ın hayallerini süsleyen ada… Güney Pasifik’te ünlülerin görülebileceği yerlerden biri. Britney Spears ve  Jessica Simpson da buraları tercih ediyor.


Bondi Plajı- Sidney: Dünyanın en büyük adası, en küçük kıtasında. Paris Hilton, Nicole Richie ve  Hugh Jackman “in tatil için tercih ettiği yerleşimlerdendir.
St Tropez, Fransa: Diddy’nin partileri dillere destan.Yıllarca rap müziğin amcası olarak bilinen bu ünlümüz çılgın partileri için burayı tercih ediyor. Yine diğer tercih eden ünler ise Lara Flynn Boyle ve  Jack Nicholson’ı da görmeniz mümkün.
Fransız usulü tatilin adresi demek çok da yanlış olmaz St. Tropez için.
George Clooney ve Naomi Campbell gibi ünlülerin de gözde tatil beldesi  olan St.Tropez; Fransa’nın turist cenneti ve en sosyetiğidir. Eğer ‘krallara layık bir tatil’ yaşamak isterseniz, St.Tropez’yi es geçmemelisiniz.

Küçük bir balıkçı kasabasıyken Fransa’nın ünlü ressamları ve yazarları tarafından keşfedilen St. Tropez, 50′li yıllardan günümüze kadar dünya jet-set’inin favori adresleri arasındaki yerini koruyor. Şirin meydanları, dar sokakları, kumsalları, renkli evleri ve dünyanın en güzel yatlarını ağırlayan marinasıyla dillere destan olan St. Tropez’yle ilgili temel bilgiler; ‘&Life’ dergisinin haziran sayısında toplandı.
Instyle dergisinin araştırmasına göre ise ünlülerin gizli cennetlerini şöyle sıraladı.Küçük ve lüks butik otelleri tercih eden ünlülerin bu özel sığınakları muhteşem manzara ve konfora sahip. Tatilleri esnasında farklı isimler kullanarak otele kayıt yaptıran ve tatil süresince kimseyle görüşmemeye özen gösteren ünlülerin genelde tropik adaları tercih ettikleri belirlendi.
Tropik iklimi tercih eden ünlülerden Demi Moore, Meg Ryan, Drew Barrymore, Harrison Ford ve Mel Gibson gizli sığınak olarak Karayipler'i tercih ediyor.
Jamaika'da tatil yapmayı tercih eden ünlüler arasında Goldie Hawn, Steven Spielberg, Demi Moore, Dennis Hopper ve iki ünlü top model Kate Moss ve Naomi Campbell yer alıyor.
Hint Okyanusu'ndaki Mauritius küçük ama gözde bir tatil beldesidir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bitki örtüsü ve hayvanlara sahip olan 2 bin 40 kilometrekarelik bu minik ada sosyetenin gözde uğrak yerlerinden. Ünlü aktris Catherine Deneuve, Monako Prensesi Caroline, Boy George ve Sharon Stone şirin adanın müdavimlerinden.

MAVİ GÖL”DE BALAYI
    
Ünlü yıldızlar, kafa dinlemek için seçtikleri gizli sığınaklarını balayı için de tercih ediyor.
Rüya gibi bir balayı geçirmek için bu cennet köşelerini seçen ünlüler arasında Britney Spears da var. Balayını yeni tamamlayan güzel yıldız, eşi Kevin Federline ile sinemaseverlerin yıllar önce hayranlıkla izlediği bir beldeye gitti. Brooke Shields'in rol aldığı ”Mavi Göl-Blue Lagoon” filmine ev sahipliği yapan Fiji Adaları'nı seçen Spears, buradaki lüks otelde balayını geçirdi.
Tam 14 özel plaj ve şelalenin yer aldığı tesis, ata binme, scuba, yüzme, su kayağı, yelken, balık tutma, dağ bisikleti ve dağ yürüyüşüne olanak sağlıyor. Bu kadar lüksün bir arada olduğu otelin geceliği ise 1728 dolar.
Golf sporunun ünlü ismi Tiger Woods ve eşi Elin Nordegren ise balayı için Karayipler'i tercih eden ünlülerden. Balayı süresince yatla gezen çift, romantik mekânlarda vakit geçirdi.
Beatles topluluğunun ünlü üyesi Paul McCartney ile eşi Heather Mills de balayı tercihi ise  Hint Okyanusu'ndaki Şeysel Adaları.
“Sex and the City”nin yıldızı Sarah Jessica Parker ile eşi Matthew Broderick İrlanda'da, Kevin Costner ve Christine Baumgartner İskoçya'da, Jennifer Lopez ile Marc Anthony ise Santa Barbra'da balayı yapan ünlüler oldu.

MEKSİKA…

    Meksika'nın egzotik mekanlarını tercih eden ünlüler arasında tanınmış İrlandalı topluluk U2'nun üyeleri başı çekiyor. Meksika'yı 
seven diğer ünlüler, Cindy Crawford, Raquel Welch,  Brooke Shields, Val Kilmer ve Fran Drescher.
Maldivler, model Tyra Banks ve model Heidi Klum'un, Bali Cindy Crawford ve aktris Gillian Anderson'ın gözdesi.
Tatil için Avrupa'dan vazgeçemeyen ünlülere  ise İtalya'nın romantik kenti Floransa ev sahipliği yapıyor. Drew Barrymore, Harrison Ford ve Mel Gibson bu kenten vazgeçemeyenlerden.
Tatil için egzotik yerleri sevenlerin yanında buz gibi Stockholm'ü tercih edenler de var. Isabella Rossellini ve Toni Braxton'ın gizli sığınağı bu kent olurken, hemen hemen tüm egzotik tatil beldelerini ziyaret eden top model Naomi Campbell'ın gözdeleri arasında Fas da bulunuyor. Tom Cruise ile eski first lady, yeni senatör Hillary Clinton da Fas'ı seçenlerden.
Emekli 007 James Bond Pierce Brosnan, “Mumya” serisinin tanınmış yıldızı Brendan Fraser ve “Matrix” filmlerinin ünlü aktörü Keanu Reeves Bora Bora'yı, moda dünyasının kraliçesi Donatella Versace, Bruce Willis ve Jerry Seinfeld ise Miami'yi tatil mekanlarından.

7 Eylül 2010 Salı

Ege Kıyılarında Görülmesi Gereken Yerler


İnsanlığın da en eski yerleşim alanlarından ve dünya denizcilik tarihinin başlangıç noktasında bulunan Ege tarihte çok sayıda uygarlığın ev sahipliğini yapmıştır. Milas ya da Priene’deki bir binanın malzemesine baktığınızda onun alt katmanlarında binlerce yılın izini bulabilirsiniz. Şayet gezerken, gezdiğiniz yerlerin tarihini, daha önce oralarda kimlerin yaşadığını neler olup bittiği ilginizi çekiyorsa, antik kentler sizin için birkaç taş parçası olmaktan çok şey ifade ediyorsa listemize mutlaka bir göz atın. Ağırlıklı olarak antik kentler, ören yerleri ile hâlâ yerleşim bölgesi olan kentleri listemizde görebilirsiniz.

EFES:

İzmir’in 70 kilometre güneyinde, Küçük Menderes deltasında 
konumlanmış olan  Efes Antik Kenti’nin tarihi, arkeolojik buluntulara göre İÖ 5000 yıllarına kadar dayanıyor. En önemli eserleri Artemis Tapınağı ,Amfitiyatro, Celcius Kütüphanesi, Odeon Meydanı, ve Yamaç Evleri. Rivayete göre Meryem Ana’nın da Efes’e geldiği söyleniyor. Diğer bir söylentide “Pagan, Hıristiyan ve Doğu Roma döneminin en abideli kenti.” yönündedir. Mehmet Yaşin ise “24 bin kişilik muhteşem tiyatrosunda hayallere dalabilmek için gidilmesi gereken bir antik şaheser” diyor İzmir Efes için. Selçuk Efes Müzesi’ndeki belli başlı eserler arasında Efes Artemis heykeli, yunuslu Eros, tavşanlı Eros, Eros başı, mermer Artemis heykeli, Mısırlı rahip heykeli, İsia heykeli, çeşitli mitolojik tanrı heykelleri ve Sokrates başı bulunuyor. Haftanın her günü 08.30-18.30 arası ziyarete açık. Şayet seyehat etmekten,tarihi yaşayıp görmekten keyif alıyorsanız İzmir Efes tatilde ziyaret edilecekler listenizin en üst sırasından konumlanmalı.


Kalınacak Oteller :
Sürmeli Efes Otel İZMİR


BAFA GÖLÜ :

E
ge bölgesinin en büyük gölü olarak bilinen Bafa Gölü’nün etrafında yapılabilecek çok sayıda aktivite mevcut. Kamp kurabilir doğa yürüyüşleri yapabilir, kuşları izleyebilirsiniz.Gölde üzerinde manastır kalıntıları bulunan küçük küçük adalar bulunuyor. Kalıntıların çoğu Kapıkırı Köyü’yle içiçe. En görkemlisi ise Helenistik dönemden kalan surlarıdır. Köyün içinde, artık kullanılmayan Kapıkırı İlkokulu’nun biraz üzerinde, kente hakim kayalık bir tepede Athena Tapınağını görebilrisiniz. Herakleia’nın Agora’sı ilkokulunun bahçesinde. Söke’ye 25 kilometre mesafedeki Bafa Gölü, 60 kilometrekare alana yayılıyor. Denizle bağlantısı nedeniyle Bafa Gölü’nün suyu bir kısmı tuzlu bir kısmı tatlıdır. Alışıla gelmiş tatil yörelerimizden başka bir zevk yaşamak istiyorsanız Bafa Gölü’nü ziyaret etmenizi öneririz.

Kalınacak Oteller :
Selene's Pansiyon ,Club Natura ,Oliva  Agora Pansiyon AYDIN

AFRODİSYAS :

Afrodias Antik kenti, Aydın’ın Karacasu İlçesi, Geyre Beldesi’nde denizden 600 metre yüksekteki bir platoda yer alıyor. Gladyatör dövüşlerinin yapıldığı Stadyum, Agora, Hadriyan Hamamları, on bin kişilik tiyatro kentin en önemli binaları.Böyle bir atmosferde kendinizi tarihin gizemli yollarında dalıp giderken bulabilrisiniz Tavit Köletavitoğlu “Dünyada en iyi korunmuş bir stadyumu ve yöre mermerlerini kullanan bir heykel okulu var” diyor. Yıldırım Güngör ise “Bergama ve Efes ile birlikte Batı Anadolu’nun en görkemli şehri bence” diyor. Müzede Roma, Bizans ve İslami Devir eserlerini görmek mümkün. Her gün 08.30-19.00 arası açık. Karacasu’dan Afrodisias’a her gün dolmuş kalkıyor. 
Aphrodisias'ta ilk kazılar 1904-1905 yıllarında Paul Gaudin tarafından yapılmıştır. Halen sürmekte olan ve New York Üniversitesi tarafından koordine edilen Afrodisias kazılarının başlangıcı 1961 yılına ve vefatına kadar tüm kariyerini buraya adayan Kenan Erim tarafından gerçekleştirilmiştir. Bugün, çalışmaların devamı yine New York Üniversitesi kordinesinde; Oxford Üniversitesi Lincoln Kürsüsü'nde Klasik Arkeoloji ve Sanat Profesörü olan Prof. R.R.R. Smith ile New York Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Prof. Christopher Ratte'nin ortak yönetimi altında devam etmektedir. Sur duvarlarından itibaren 1 km.lik alan 1. Derece Sit Alanı ilan edilmiştir. Kalıntıların zenginliği nedeniyle kazıların başlangıcında inşa edilen müzenin yetersiz kalması nedeniyle yeni bir Afrodisias Müzesi 'nin kurulması gündemdedir
AYDIN

BERGAMA ANTİK KENTİ:

Bergama adını kahraman Pergamon ’dan aldığına inanılıyor. Bergama, kapısında tüyler ürperten yapısıyla “Tanrılar Adına, Ölüm Buraya Giremez!” yazan dünyanın ilk büyük sağlık merkezi Asklepion’un kurulduğu yer. Dünyanın en dik amfitiyatrolarından birini barındırıyor. En çok ilgi gören yerlerinden olan 1870’lerde Ege’den Almanya’ya taşınan ünlü Zeus Sunağı bugün Berlin’deki Bergama Müzesi’nde bulunmaktadır. Bergama merkezine 1 kilometre mesafedeki Kızıl Avlu, Helenistik çağda ünlü bir krallık ve sanat merkezi olan Bergama Akropolü, Bergama Kalesi, Trian Tapınağı diğer ilgi gören yerlerindendir. Görülmeye değer başka bir yapısı da 200 bin rulo kitaptan oluşan evrensel kütüphanesidir.

5 Eylül 2010 Pazar

Antalya Hakkında Her Şey..

Genel Bilgiler

Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerindendir. Çok sayıda antik kentleri, kumsalları, göz alıcı koyları, denizle kucaklaşan ormanları, tropik bitkiler, akarsular ve şelaleleri ile dünya çapında da bir turizm merkezidir.
Türkiye’nin en önemli tatil merkezi Antalya, batıda dağlara doğru uzanan Konyaaltı ve doğudaki Lara plajlarıyla Akdeniz’in en gözde şehirlerinden biri. Şehir,  palmiyelerle kaplı caddeleri, bakımlı park-bahçeleri, restaurantları, gece hayatı ve sempatik marinasıyla sıra dışı güzellikte bir tatil yöresi.
Antalya sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler i ile  “Türk rivierası” olarak anılıyor. Deniz, güneş, tarih ve doğanın esrarengiz bir uyum içinde bütünleştiği Antalya, Akdeniz’in en temiz ve en güzel kıyılarına sahip. 630 km. uzunluğundaki şehrin kıyıları, antik kentler, antik limanlar, anıt mezarlar, dantel gibi koylar, kumsallar, yemyeşil ormanlar ve akarsulara kaplı adeta büyüleyici bir tatil rüyası.
Palmiyelerle sıralanmış bulvarları, uluslararası ödül sahibi marinası, geleneksel mimarisi ile şirin bir köşe oluşturan Kaleiçi ve modern mekanları ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezi Antalya. Antalya ili Bale Festivali ve Aspendos Opera, Altın Portakal Yarışması, uluslararası plaj voleybolu, triatlon, golf müsabakaları, okçuluk, tenis, kayak yarışmaları gibi birçok etkinliğe ve de 1995 yılında açılan Antalya Kültür Merkezi ile plastik sanatlar, müzik, tiyatro, sergi gibi birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.
Yılda üç yüz gün güneş alan bölge, güneş banyosu yapan, yüzen, rüzgar sörfü, su kayağı, yelken, dağcılık ve avcılık yapan ziyaretçileri de gözde mekanlarından. Mart ve nisan aylarında dahi sabah kayak yapabilir, öğle yemeğinde Antalya’da taze balık yiyebilir ve öğleden sonra da güneşlenebilir, yüzebilir hatta su kayağı yapabilirsiniz.
Antalya tarihi boyunca yerleşim bölgesi olma özelliğini korumuş. Osmanlı hâkimiyetinden önce şehir sırası ile Roma, Bizans ve Selçuk egemenliğinde kalmış.dolayısı ile bir çok milletin tarihinden izler taşıyan fantastik şehir olma özelliği taşır.

Gezilip Görülecek Yerler : 

Plajlar :
 Konyaaltı Plajı,Lara Plajı,Karpuzkaldıran Plajı,Topçam Plajı
Antalya kentinin hemen batısında, karlı dağların eteklerinde uzanan Konyaaltı Plajı sakin fakat ani derinliklere sahip. Plajdaki boydan boya kumsal ve yemek yenebilecek lokantalar her zevke hitap ediyor.
Lara Plajı yakınında Karpuzkaldıran koyunda yer alan plaj üzerinde askeri dinlenme tesisleri kurulu.
Müzeler :
 Antalya Müzesi,Antalya Arkeolojik Müzesi ,Antalya Atatürk Evi ve Müzesi
Antalya Atatürk Evi Müzesi :
Cumhuriyetin ilk yıllarında valiliğe ait olan köşk Antalya’yı ziyaretlerinde Atatürk’e tahsis edilmiş. Atatürk Müzesi yapılmak ve onun anılarını yaşatmak üzere 1984 yılında Kültür Bakanlığına devredilmiş. Dikdörtgen planlı, iki katlı, iki cepheli, üzeri kiremitle örtülü kırma çatılı taş- tuğla duvarlı olan bina 1986 yılından beri Atatürk Evi ve Müzesi olarak Antalyalılara ve Antalya ziyaretçilerine hizmet veriyor.
tel : (0242) 241 15 27
Diğer :
Antalya Hayvanat Bahçesi ,Karain Mağarası, Fransız (Sosyete) Batığı, Fale
Antalya Hayvanat Bahçesi, Kepezaltı Piknik sahası içerisinde  330 dönüm arazi üzerinde kurulu. 
Tesiste 87 türde 765 adet hayvan bulunuyor. Hayvanların bakımı, beslenmesi, sağlıklarının korunması ve barınmaları Çevre Koruma Daire Başkanlığına bağlı Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü tarafından sağlanıyor.
Antalya Otelleri:

Adam Eve Hotels
Ramada Plaza Antalya
Paloma Grida Village
Crowne Plaza Antalya
Sirene Golf Wellness Hotel
Paloma Sentido Hotels Perissia
Papillon Belvil Hotel
Belconti Resort Hotel
Limak Limra Hotel
Club Magic Life Water World Imperial
Paloma Renaissance Resort
Ela Quality Resort Hotel
Club Magic Life Seven Seas Imperial
Gypsophila Holiday Village
Adora Golf Resort
Oasis Beach Club
 Letoonia Golf Resort