Pages

5 Eylül 2010 Pazar

Antalya Hakkında Her Şey..

Genel Bilgiler

Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerindendir. Çok sayıda antik kentleri, kumsalları, göz alıcı koyları, denizle kucaklaşan ormanları, tropik bitkiler, akarsular ve şelaleleri ile dünya çapında da bir turizm merkezidir.
Türkiye’nin en önemli tatil merkezi Antalya, batıda dağlara doğru uzanan Konyaaltı ve doğudaki Lara plajlarıyla Akdeniz’in en gözde şehirlerinden biri. Şehir,  palmiyelerle kaplı caddeleri, bakımlı park-bahçeleri, restaurantları, gece hayatı ve sempatik marinasıyla sıra dışı güzellikte bir tatil yöresi.
Antalya sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler i ile  “Türk rivierası” olarak anılıyor. Deniz, güneş, tarih ve doğanın esrarengiz bir uyum içinde bütünleştiği Antalya, Akdeniz’in en temiz ve en güzel kıyılarına sahip. 630 km. uzunluğundaki şehrin kıyıları, antik kentler, antik limanlar, anıt mezarlar, dantel gibi koylar, kumsallar, yemyeşil ormanlar ve akarsulara kaplı adeta büyüleyici bir tatil rüyası.
Palmiyelerle sıralanmış bulvarları, uluslararası ödül sahibi marinası, geleneksel mimarisi ile şirin bir köşe oluşturan Kaleiçi ve modern mekanları ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezi Antalya. Antalya ili Bale Festivali ve Aspendos Opera, Altın Portakal Yarışması, uluslararası plaj voleybolu, triatlon, golf müsabakaları, okçuluk, tenis, kayak yarışmaları gibi birçok etkinliğe ve de 1995 yılında açılan Antalya Kültür Merkezi ile plastik sanatlar, müzik, tiyatro, sergi gibi birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.
Yılda üç yüz gün güneş alan bölge, güneş banyosu yapan, yüzen, rüzgar sörfü, su kayağı, yelken, dağcılık ve avcılık yapan ziyaretçileri de gözde mekanlarından. Mart ve nisan aylarında dahi sabah kayak yapabilir, öğle yemeğinde Antalya’da taze balık yiyebilir ve öğleden sonra da güneşlenebilir, yüzebilir hatta su kayağı yapabilirsiniz.
Antalya tarihi boyunca yerleşim bölgesi olma özelliğini korumuş. Osmanlı hâkimiyetinden önce şehir sırası ile Roma, Bizans ve Selçuk egemenliğinde kalmış.dolayısı ile bir çok milletin tarihinden izler taşıyan fantastik şehir olma özelliği taşır.

Gezilip Görülecek Yerler : 

Plajlar :
 Konyaaltı Plajı,Lara Plajı,Karpuzkaldıran Plajı,Topçam Plajı
Antalya kentinin hemen batısında, karlı dağların eteklerinde uzanan Konyaaltı Plajı sakin fakat ani derinliklere sahip. Plajdaki boydan boya kumsal ve yemek yenebilecek lokantalar her zevke hitap ediyor.
Lara Plajı yakınında Karpuzkaldıran koyunda yer alan plaj üzerinde askeri dinlenme tesisleri kurulu.
Müzeler :
 Antalya Müzesi,Antalya Arkeolojik Müzesi ,Antalya Atatürk Evi ve Müzesi
Antalya Atatürk Evi Müzesi :
Cumhuriyetin ilk yıllarında valiliğe ait olan köşk Antalya’yı ziyaretlerinde Atatürk’e tahsis edilmiş. Atatürk Müzesi yapılmak ve onun anılarını yaşatmak üzere 1984 yılında Kültür Bakanlığına devredilmiş. Dikdörtgen planlı, iki katlı, iki cepheli, üzeri kiremitle örtülü kırma çatılı taş- tuğla duvarlı olan bina 1986 yılından beri Atatürk Evi ve Müzesi olarak Antalyalılara ve Antalya ziyaretçilerine hizmet veriyor.
tel : (0242) 241 15 27
Diğer :
Antalya Hayvanat Bahçesi ,Karain Mağarası, Fransız (Sosyete) Batığı, Fale
Antalya Hayvanat Bahçesi, Kepezaltı Piknik sahası içerisinde  330 dönüm arazi üzerinde kurulu. 
Tesiste 87 türde 765 adet hayvan bulunuyor. Hayvanların bakımı, beslenmesi, sağlıklarının korunması ve barınmaları Çevre Koruma Daire Başkanlığına bağlı Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü tarafından sağlanıyor.
Antalya Otelleri:

Adam Eve Hotels
Ramada Plaza Antalya
Paloma Grida Village
Crowne Plaza Antalya
Sirene Golf Wellness Hotel
Paloma Sentido Hotels Perissia
Papillon Belvil Hotel
Belconti Resort Hotel
Limak Limra Hotel
Club Magic Life Water World Imperial
Paloma Renaissance Resort
Ela Quality Resort Hotel
Club Magic Life Seven Seas Imperial
Gypsophila Holiday Village
Adora Golf Resort
Oasis Beach Club
 Letoonia Golf Resort

1 yorum:

HACHI dedi ki...

Magnificent resort city of Antalya

Yorum Gönder