Pages

14 Eylül 2010 Salı

Dünya Genelinde Ünlülerin Tatil Tercihleri


Yedikleri, içtikleri, yaptıkları herkes tarafından merak edilen ünlülerin tatilleri de yine herkes tarafından merak ediliyor. Sevdiğimiz dünya starları  tatillerini nerede mi geçiriyor?
Pek çok ünlünün nerelerde tatil yaptığını merak ediyor tatil seçenekleriniz için değerlendirmek mi istiyorsunuz?Öyleyse aşağıda yazdıklarımız sizlere fikir verirken yeni yerleri keşfetmenize de imkan sağlayacak nitelikte.
İspanya- Mallorca Adası: İspanya’nın en büyük adası olan Mallorca, Catherine Zeta-Jones ve  Michael Douglas’ın tercihlerinin başında. Denizden sonra, güneşlenme keyfiniz bitince çam ağaçları altında sakin bir yürüyüşle gününüzü renklendirebilirsiniz. Plajları olağanüstü… Dalış ve su sporları için ideal Maldivler de ünlülerin sevdiği tatil mekânlarından. Burayı Beyonce, Jay-Z , Kate Moss, Eva Longoria, Jude Law and Penelope Cruz gibi bir çok ünlünün tercihleri arasında.
Turtle Adası: Julia Roberts`ın hayallerini süsleyen ada… Güney Pasifik’te ünlülerin görülebileceği yerlerden biri. Britney Spears ve  Jessica Simpson da buraları tercih ediyor.


Bondi Plajı- Sidney: Dünyanın en büyük adası, en küçük kıtasında. Paris Hilton, Nicole Richie ve  Hugh Jackman “in tatil için tercih ettiği yerleşimlerdendir.
St Tropez, Fransa: Diddy’nin partileri dillere destan.Yıllarca rap müziğin amcası olarak bilinen bu ünlümüz çılgın partileri için burayı tercih ediyor. Yine diğer tercih eden ünler ise Lara Flynn Boyle ve  Jack Nicholson’ı da görmeniz mümkün.
Fransız usulü tatilin adresi demek çok da yanlış olmaz St. Tropez için.
George Clooney ve Naomi Campbell gibi ünlülerin de gözde tatil beldesi  olan St.Tropez; Fransa’nın turist cenneti ve en sosyetiğidir. Eğer ‘krallara layık bir tatil’ yaşamak isterseniz, St.Tropez’yi es geçmemelisiniz.

Küçük bir balıkçı kasabasıyken Fransa’nın ünlü ressamları ve yazarları tarafından keşfedilen St. Tropez, 50′li yıllardan günümüze kadar dünya jet-set’inin favori adresleri arasındaki yerini koruyor. Şirin meydanları, dar sokakları, kumsalları, renkli evleri ve dünyanın en güzel yatlarını ağırlayan marinasıyla dillere destan olan St. Tropez’yle ilgili temel bilgiler; ‘&Life’ dergisinin haziran sayısında toplandı.
Instyle dergisinin araştırmasına göre ise ünlülerin gizli cennetlerini şöyle sıraladı.Küçük ve lüks butik otelleri tercih eden ünlülerin bu özel sığınakları muhteşem manzara ve konfora sahip. Tatilleri esnasında farklı isimler kullanarak otele kayıt yaptıran ve tatil süresince kimseyle görüşmemeye özen gösteren ünlülerin genelde tropik adaları tercih ettikleri belirlendi.
Tropik iklimi tercih eden ünlülerden Demi Moore, Meg Ryan, Drew Barrymore, Harrison Ford ve Mel Gibson gizli sığınak olarak Karayipler'i tercih ediyor.
Jamaika'da tatil yapmayı tercih eden ünlüler arasında Goldie Hawn, Steven Spielberg, Demi Moore, Dennis Hopper ve iki ünlü top model Kate Moss ve Naomi Campbell yer alıyor.
Hint Okyanusu'ndaki Mauritius küçük ama gözde bir tatil beldesidir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bitki örtüsü ve hayvanlara sahip olan 2 bin 40 kilometrekarelik bu minik ada sosyetenin gözde uğrak yerlerinden. Ünlü aktris Catherine Deneuve, Monako Prensesi Caroline, Boy George ve Sharon Stone şirin adanın müdavimlerinden.

MAVİ GÖL”DE BALAYI
    
Ünlü yıldızlar, kafa dinlemek için seçtikleri gizli sığınaklarını balayı için de tercih ediyor.
Rüya gibi bir balayı geçirmek için bu cennet köşelerini seçen ünlüler arasında Britney Spears da var. Balayını yeni tamamlayan güzel yıldız, eşi Kevin Federline ile sinemaseverlerin yıllar önce hayranlıkla izlediği bir beldeye gitti. Brooke Shields'in rol aldığı ”Mavi Göl-Blue Lagoon” filmine ev sahipliği yapan Fiji Adaları'nı seçen Spears, buradaki lüks otelde balayını geçirdi.
Tam 14 özel plaj ve şelalenin yer aldığı tesis, ata binme, scuba, yüzme, su kayağı, yelken, balık tutma, dağ bisikleti ve dağ yürüyüşüne olanak sağlıyor. Bu kadar lüksün bir arada olduğu otelin geceliği ise 1728 dolar.
Golf sporunun ünlü ismi Tiger Woods ve eşi Elin Nordegren ise balayı için Karayipler'i tercih eden ünlülerden. Balayı süresince yatla gezen çift, romantik mekânlarda vakit geçirdi.
Beatles topluluğunun ünlü üyesi Paul McCartney ile eşi Heather Mills de balayı tercihi ise  Hint Okyanusu'ndaki Şeysel Adaları.
“Sex and the City”nin yıldızı Sarah Jessica Parker ile eşi Matthew Broderick İrlanda'da, Kevin Costner ve Christine Baumgartner İskoçya'da, Jennifer Lopez ile Marc Anthony ise Santa Barbra'da balayı yapan ünlüler oldu.

MEKSİKA…

    Meksika'nın egzotik mekanlarını tercih eden ünlüler arasında tanınmış İrlandalı topluluk U2'nun üyeleri başı çekiyor. Meksika'yı 
seven diğer ünlüler, Cindy Crawford, Raquel Welch,  Brooke Shields, Val Kilmer ve Fran Drescher.
Maldivler, model Tyra Banks ve model Heidi Klum'un, Bali Cindy Crawford ve aktris Gillian Anderson'ın gözdesi.
Tatil için Avrupa'dan vazgeçemeyen ünlülere  ise İtalya'nın romantik kenti Floransa ev sahipliği yapıyor. Drew Barrymore, Harrison Ford ve Mel Gibson bu kenten vazgeçemeyenlerden.
Tatil için egzotik yerleri sevenlerin yanında buz gibi Stockholm'ü tercih edenler de var. Isabella Rossellini ve Toni Braxton'ın gizli sığınağı bu kent olurken, hemen hemen tüm egzotik tatil beldelerini ziyaret eden top model Naomi Campbell'ın gözdeleri arasında Fas da bulunuyor. Tom Cruise ile eski first lady, yeni senatör Hillary Clinton da Fas'ı seçenlerden.
Emekli 007 James Bond Pierce Brosnan, “Mumya” serisinin tanınmış yıldızı Brendan Fraser ve “Matrix” filmlerinin ünlü aktörü Keanu Reeves Bora Bora'yı, moda dünyasının kraliçesi Donatella Versace, Bruce Willis ve Jerry Seinfeld ise Miami'yi tatil mekanlarından.

0 yorum:

Yorum Gönder