Pages

17 Eylül 2010 Cuma

İstanbul’a Yakın Tatil Bölgeleri

Keşan Erikli Yayla Köyü :
Yayla sahili; Saroz Körfezinin küçük, şirin, bakir turizm yerleşimlerinden. Alışılagelmiş tatil anlayışının biraz dışında çok özel bir köy. Siz de eğer teknoloji ve kalabalıktan sıkıldıysanız bu
köyü tercih edebilirsiniz.
Otellerin, gece clublerinin henüz keşfetmediği köyde günlük kiralayabileceğiniz yazlıklar mevcut. İstanbul’dan her saat bulabileceğiniz otobüslerle ulaşımınızı gerçekleştirebileceğiniz gibi kendi özel aracınızla 2,5 saatlik kısa bir yolculuktan sonra köye ulaşmanız mümkün.Tabi otobüsle yaklaşık 4 saati buluyor bu yolculuk.Ancak Yayla köyüne vardığınızda beklemeye değdiğini göreceksiniz.

Köyün diğer özelliği ise gitmeden önce rezervasyon yaptırmak zorunda olmayışınız. Çünkü en yoğun dönemde bile çok sayıda yazlık olduğundan kendi zevkinize uygun yazlığı bulmanız mümkün. Yazlığı bölgenin tek emlakçisinden kiralayabileceğiniz gibi bölgede biraz gezindikten sonra sık sık camlarına asılı “kiralık“ yazılarına da rastlamanız mümkün. Emlakçıdan kiralamanızı tavsiye ederim. Çünkü elinde çok sayıda yazlık olduğu için ihtiyacınıza uygun olanı bulma şansınız çok daha yüksek. Fethiye Ölüdeniz ‘de eski otel işletmecisi aynı zamanda İstanbul Şaşkın bakkal’da eczacı olan emlakçı arkadaşımız enteresan kişiliği ve kibarlığı ile bölge insanın karakteri hakkında da fikir sahibi olmanızı sağlıyor.
İstanbul’da yaşayanlar için hafta sonu şehrin gürültüsünden, yorgunluğundan kaçıp sığınabileceğiniz bir liman niteliğinde diyebileceğimiz Yayla köyünün özellikleri bu kadarla bitmiyor tabi. Kiralayacağınız yazlık deniz manzaralıdan öte direk denize sıfır bile olabilir. Şöyle ki yazlıktan çıkıp adımınızı kumsala atıyorsunuz dersek pekte abartmış olmayız. Sabahları kendinizi temiz, birazda soğuk masmavi denizinin kollarına bırakın derim. Güne muhteşem hissederek başlıyorsunuz.
İstanbul’a yakın hafta sonları kolaylıkla gidebileceğiniz Erikli Yayla Köyü sakinleri ise bölgenin özelliklerini taşıyor. Günübirlik gittiğiniz tatilde bölge insanının güler yüzlü hoş sohbet karşılamaları ile yıllardır bölgenin yazlıkçı sakinlerindenmişsiniz hissine kapılabilirsiniz. Tabi bu şirin köyde her daim aradığınızı bulamayabilirsiniz. Dolayısıyla yiyecek içecek alışverişlerinizi erken saatlerde yapmanız çok daha sağlıklı olur.İlerleyen saatler de aradığınızı bulmak biraz daha sıkıntılı.Diğer taraftan valizinize akşam için özel giysiler,sabah için ayrı giysilerle doldurmanıza çok da gerek yok.Bunun yerine biraz titiz biriyseniz çarşaf,havlu..vb materyalleri almanız çok daha gerekli olacaktır.
Çok iyi eğlendiğiniz arkadaş grubunuzla ya da partnerinizle gidebileceğiniz Yayla köyün den ceplerinizde çok özel anılar ve dinlenmiş bir vücutla dönebilirsiniz.

Tuncel Emlak Yayla  numarası :0 284 797 90 07 – 0 537 749 79 79 Buradan kiralayacağınız yazlık fiyatları ise ; 60 ila 80 TL arasında değişiyor.6-7 kişiye kadar rahatlıkla kalabileceğiniz yazlık evlerde çok ucuza tatil yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder